evexia

Εικονική Πραγματικότητα

Webinar με θέμα "Ο ρόλος της Εικονικής Πραγματικότητας στην Αποκατάσταση"

Την Παρασκευή 22 Μαίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά και πολυπληθή συμμετοχή το πρώτο Webinar στην Ελλάδα με θέμα ¨Ο ρόλος της Εικονικής Πραγματικότητας στην Κλινική Αποκατάσταση¨.

Webinar στην Ευεξία

Συμμετείχαν Διαδικτυακά πάνω από 150 επαγγελματίες υγείας από Ελλάδα και Εξωτερικό. Στο Webinar συμμετείχαν ως εισηγητές ο Φυσίατρος του Κέντρου κ. Στέφας Ελευθέριος ο οποίος μίλησε για τον ΄΄Μηχανισμό Δράσης της Εικονικής Πραγματικότητας στην Κλινική Αποκατάσταση¨ ενώ η προϊσταμένη του τμήματος των θεραπευτών του Κέντρου Κουβελιώτη Βίκυ έδωσε εισήγηση με θέμα ¨Εξοπλισμός και Περιβάλλον Θεραπείας με την μέθοδο της Εικονικής Πραγματικότητας¨. 

Webinar στην Ευεξία

Από τα θεραπευτικά τμήματα του Κέντρου ο Εργοθεραπευτής κ. Καλογήρου Γεώργιος ανέπτυξε την εργοθεραπευτική προσέγγιση της Εικονικής Πραγματικότητας στην Κλινική Αποκτάσταση ενώ ο Φυσικοθεραπευτής κ. Πετροπουλάκος Κυριάκος ανέπτυξε την φυσικοθεραπευτική προσέγγιση της Εικονικής Πραγματικότητας στην Κλινική Αποκτάσταση.

Ο ρόλος της Εικονικής Πραγματικότητας στην Αποκατάσταση

Στο τέλος του Webinar ακολούθησαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις οι οποίες κατέληξαν σε μια ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών κλείνοντας έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο την διαδικτυακή αυτή ΄΄συνάντηση¨.

Ο ρόλος της Εικονικής Πραγματικότητας στην Αποκατάσταση

Τέλος υπήρξε ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή όλων στο πρακτικό σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου όταν το επιτρέψει η άρση των μέτρων.  

Ο ρόλος της Εικονικής Πραγματικότητας στην Αποκατάσταση

Βασικά highlights του σεμιναρίου ήταν τα παρακάτω:

Λ.Στέφας : “Αποτελεί ένα νέο τρόπο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών αποκατάστασης”

Κ.Πετροπουλάκος: “Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του θεραπευτή, το οποίο κάνει χρήση εξατομικευμένων προγραμμάτων ανάλογα με τις δυνατότητες του ασθενή. Πιο ευχάριστη και διασκεδαστική Θεραπεία”

Γ.Καλογήρου: “Αυξάνει την προσοχή και το κίνητρο του ασθενή, καθώς ενσωματώνει στην θεραπεία γνωστικό και κινητικό επίπεδο με μεγάλη ποικιλία σε δραστηριότητες και περιβάλλον”

Β.Κουβελιώτη: “Θα πρέπει να συνδυάζεται πάντα με τις γνώσεις του εξειδικευμένου θεραπευτή υπό την καθοδήγηση του Φυσιάτρου”

Ο ρόλος της Εικονικής Πραγματικότητας στην Αποκατάσταση.     Webinar στην Ευεξία

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την συμμετοχή σας. Το Κέντρο Αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ σε μία συνέχεια Ημερίδων αλλά και Σεμιναρίων το οποίο οργανώνει τα τελευταία χρόνια δηλώνει δυναμικό παρών στο επιστημονικό στερέωμα συνδυάζοντας και εντάσσοντας την επιστήμη στην αποκατάσταση των ασθενών της.

Webinar στην Ευεξία

Κέντρο Αποκατάστασης Θεσσαλονίκη

Ευεξία 2020