evexia

Hμέρα νοσηλευτών

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών | σας ευχαριστούμε

Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία. Φέτος η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως. Οι νοσηλευτές είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, την ασθένεια, τη σωματική και ψυχική κατάπτωση. Στην αποκατάσταση η νοσηλευτική υπηρεσία αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας των ασθενών. Φροντίδα για την ομάδα των νοσηλευτών σημαίνει η εξυπηρέτηση των ασθενών, η συμπαράσταση σε καθένα ξεχωριστά, η βοήθεια στις ανάγκες τους, η παρέα αλλά και το άγχος για την εξέλιξη τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης!

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Αγαπάνε τον άνθρωπο στην ολότητα του και το αποδεικνύουν καθημερινά !

Χριστίνα, Νοσηλεύτρια Κ.Α.Ευεξία

“Καμία μέρα δεν είναι ίδια με τις άλλες, είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα και αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες”

Τάσος, Νοσηλευτής Κ.Α.Ευεξία

“Εργαζόμαστε μέρα-νύχτα, στις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, απογεύματα, νύχτες αδιάκοπα, ακούραστα. Είμαστε εδώ για όλους, για κάθε ανάγκη”

Μαρία, Νοσηλεύτρια Κ.Α.Ευεξία

“Κάθε ημέρα είναι διαφορετική.. Ποτέ δεν βιώνεις την ίδια κατάσταση. Κάθε μέρα καλείσαι να δίνεις απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα”

Μίλτος, Νοσηλευτής Κ.Α.Ευεξία

“Υπάρχει μεγάλη ηθική ικανοποίηση όταν βλέπεις τον ασθενή σου να σου χαμογελάει, να σε ευχαριστεί για τη φροντίδα που του παρέχεις”

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Κάθε νοσηλευτής για εμάς εδώ στην Ευεξία είναι πολύτιμος!

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή, πέρα από φόβους και ανησυχίες. Έχετε τον αμέριστο σεβασμό μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευεξίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών 2020, εκφράζει το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξή προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, ώστε να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία.