evexia

Παιδιατρικές Παθήσεις

Κάθε παιδί που βρίσκεται σε αποκατάσταση (ανεξαρτήτως νόσου) στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία, αντιμετωπίζεται με μοναδικό τρόπο από την επιστημονική ομάδα αποκατάστασης. 

Το παιδί σας αξίζει το καλύτερο.

Στόχος μας είναι να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα των ασθενών και να πετυχαίνουμε τα μέγιστα επίπεδα λειτουργικότητας στο κάθε παιδί.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Επίκτητη Εγκεφαλική βλάβη 

Βλάβη στον εγκέφαλο στην παιδική ηλικία μπορεί να συμβεί από:

 • Εγκεφαλικό τραύμα – κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα, από πτώση ή χτύπημα στο κεφάλι
 • Εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Εγκεφαλική ανοξία, από έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, συνεπεία καρδιακής ανακοπής, πνιγμού κ.α.
 • Όγκοι εγκεφάλου
 • Εγκεφαλίτιδα, μετά από λοίμωξη – φλεγμονή του εγκεφάλου από ιούς – βακτήρια

Αρχικά, ο εγκέφαλος αποδιοργανώνεται και δυσλειτουργεί στο σύνολο του.

Η κλινική εικόνα μπορεί να διαφέρει από πολύ βαριά – κωματώδης κατάσταση – έως λιγότερο σοβαρή και αυτό εξαρτάται από τις περιοχές που υπέστησαν τη βλάβη αλλά και την έκταση τους.

Οι συνέπειες που προκαλεί η εγκεφαλική βλάβη

Είναι διαφορετικές σε κάθε παιδί και αφορούν:

 • Την κίνηση: αδυναμία ή παράλυση σε ένα ή περισσότερα άκρα
 • Την ισορροπία: δεν μπορεί να καθίσει ή να ορθοστατήσει 
 • Τις αισθήσεις: μπορεί να προκαλέσει προβλήματα 
 • στην αφή: δεν αντιλαμβάνεται τι πιάνει, δεν αντιλαμβάνεται τα μέλη του σώματος ή το θερμό και το ψυχρό
 • στην όραση: απώλεια μέρους του οπτικού πεδίου, διπλωπία (δηλαδή βλέπει διπλά ή παραπονιέται ότι ζαλίζεται), υπερευαισθησία στο φως (το φως γίνεται ενοχλητικό)
 • στην ακοή: προσωρινή κώφωση 
 • στην όσφρηση και τη γεύση: οι διαταραχές της όσφρησης δημιουργούν την αίσθηση του άνοστου φαγητού
 • Την κατάποση: βήχει, δεν μπορεί να καταπιεί το σάλιο του, το νερό, την τροφή 
 • Την επικοινωνία: δεν μπορεί να μιλήσει ή μιλά με λόγο μη κατανοητό ή δεν μπορεί να κατανοήσει, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, κουράζεται εύκολα, δεν βρίσκει τις λέξεις, δεν μπορεί να δείξει τα συναισθήματα του ή έχει καθυστέρηση στην επεξεργασία των πληροφοριών.
 • Την αντίληψη: δεν μπορεί να προσανατολιστεί στον χρόνο και τον τόπο, διαταραχές στη μνήμη, την προσοχή και τη συγκέντρωση
 • Τα συναισθήματα: έχει μεταβολές της διάθεσης, κλαίει ή γελά χωρίς λόγο, εκδηλώνει υπερευαισθησία και άλλοτε είναι απαθής

Τι κάνει η Ευεξία για τα παιδιά με εγκεφαλική βλάβη

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

1. Παρακολούθηση Βασικών λειτουργιών

Οι διεργασίες στον εγκέφαλο και στον οργανισμό δυσλειτουργούν. Η δυσλειτουργία της μιας διεργασίας επηρεάζει την άλλη και ο οργανισμός αποδιοργανώνεται και γίνεται επιρρεπής σε επιπλοκές, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, περιορισμός της κίνησης των αρθρώσεων, διαταραχές της λειτουργίας των νεφρών, του εντέρου, της θρέψης, των ορμονών κ.α.

Μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, τα παιδιά με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που είναι σε κωματώδη κατάσταση με τραχειοστομία (για να αναπνέει μόνο του) και γαστροστομία (για να σιτίζεται), νοσηλεύονται με αυξημένη παρακολούθηση στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία. Παρακολουθούνται διαρκώς 24 ώρες το 24ωρο οι ζωτικές – σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως οι παλμοί της καρδιάς, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, η αρτηριακή πίεση, η θερμοκρασία κ.α., Παρακολουθούνται επίσης τα υγρά που λαμβάνει και αποβάλει κάθε μέρα το παιδί και αξιολογούνται διαρκώς από τους έμπειρους ιατρούς και νοσηλευτές της Ευεξίας.

+

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

2. Καθημερινή Φροντίδα

Η καθημερινή φροντίδα, η επαγρύπνηση, η τακτική ενημέρωση της οικογένειας, η διαρκής αξιολόγηση του μικρού ασθενή και των εξετάσεων του από την επιστημονική ομάδα, η διαρκής προσπάθεια πρόληψης επιπλοκών, οι θεραπείες αποκατάστασης, είναι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν από κοινού με τα παιδιά και την οικογένεια τους, οι άνθρωποι της Ευεξίας.

Κάθε βελτίωση είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Κάθε βελτίωση δίνει δύναμη στην επιστημονική ομάδα να προσπαθήσει περισσότερο.

Κάθε παιδί με εγκεφαλική βλάβη, είναι μια πρόκληση, ένα προσωπικό στοίχημα της επιστημονικής ομάδας να το επαναφέρει σε βέλτιστη κατάσταση, ώστε να επιστρέψει στην οικογένεια και τις δραστηριότητες του, έχοντας κατακτήσει και πάλι όλες του τις δυνάμεις.

+

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

3. Ενημέρωση Γονέων

Τα συναισθήματα των γονέων – κηδεμόνων είναι έντονα, με κύρια χαρακτηριστικά την αγωνία για το παιδί τους. 

Στην Ευεξία, συναισθανόμαστε την ανάγκη τους με τακτική και λεπτομερή ενημέρωση, υποστήριξη και καθοδήγηση.

Είμαστε μαζί μια ομάδα. Μαζί με την οικογένεια και το παιδί δίνουμε τον αγώνα και προσδοκούμε την επιτυχία.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

4. Εντατικά προγράμματα αποκατάστασης

Οι περισσότεροι ασθενείς βελτιώνονται και ακολουθεί το επόμενο στάδιο με εντατικά προγράμματα αποκατάστασης που περιλαμβάνουν συνδυαστικά φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, θεραπευτικά προγράμματα στην πισίνα, αισθητηριακή ολοκλήρωση, ρομποτικά συστήματα εκπαίδευσης βάδισης, θεραπεία FES, Biofeedback, θεραπεία TVPS, αποκατάσταση σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

5. Εξατομίκευση χρόνου θεραπείας

Τα προγράμματα αποκατάστασης και ο χρόνος θεραπείας εξατομικεύονται σύμφωνα με τα προβλήματα, τα συμπτώματα και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία, δεν υπάρχει όριο στο χρόνο θεραπείας ανά ημέρα.

Ο στόχος είναι η θεραπεία να είναι αποτελεσματική. Για το λόγο αυτό, αφιερώνουμε όσο χρόνο θεραπείας απαιτείται για τον κάθε μικρό μας ασθενή ξεχωριστά, προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Ο ρόλος του Γονέα – Κηδεμόνα

Ο γονέας, θα αντιμετωπίσει δύο προκλήσεις

Α) Η οικογένεια μαζί με τον μικρό ασθενή, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα και ίσως για μεγάλο χρονικό διάστημα

Οπότε, χρειάζεται πολλή δύναμη και υπομονή.

Β) Η συμμετοχή και η συνεργασία του γονέα με την Επιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης, είναι καθοριστική για την πορεία εξέλιξης του παιδιού σε κάθε βήμα αποκατάστασης.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία, θα βρει κατανόηση, υποστήριξη και επαγγελματισμό για τον ίδιο και μια ζεστή αγκαλιά για το παιδί του.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Η Επιστημονική ομάδα της Ευεξίας

 Διερευνά και δίνει λύσεις στα προβλήματα του ανθρώπου σας

 • Ιατροί Αποκατάστασης
 • Παιδίατρος
 • Νευρολόγος
 • Ορθοπαιδικός
 • Πνευμονολόγος
 • Καρδιολόγος
 • Παθολόγος
 • Ουρολόγος
 • Μικροβιολόγος
 • Ακτινολόγος 

Οι Ιατροί αποκατάστασης είναι οι εξειδικευμένοι ιατροί που παρακολουθούν τη πορεία του ασθενή και σε συνεργασία με όλη την ιατρική ομάδα δίνουν εξατομικευμένες οδηγίες (πρόγραμμα αποκατάστασης) στους φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους και θεραπευτές πισίνας, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα προβλήματα του κάθε ασθενή.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Θεραπείες

Ψυχολογική Υποστήριξη

Οι Ψυχολόγοι της Ευεξίας, αξιολογούν την κατάσταση και υποστηρίζουν κατάλληλα τον γονέα και τον μικρό ασθενή.

Σημαντικός είναι ο ρόλος τους στην προσαρμογή μιας νέας πραγματικότητας μέσα στην οικογένεια. Αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γονέων και στηρίζουν το παιδί στην αποκατάσταση του.

Ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παιδιών και στέκονται δίπλα στους γονείς θυμίζοντας τους πάντα πως η οικογένεια πρέπει πάντα να μένει ενωμένη σαν μια γροθιά, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.

Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος – περιβάλλον, ώστε το παιδί να έχει πολλά ερεθίσματα στις αισθήσεις του. 

Το ερώτημα είναι πως αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται ο εγκέφαλος του αυτά τα ερεθίσματα ώστε να τα αξιοποιήσει με χρήσιμο τρόπο;

Ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιήσει τα αισθητηριακά ερεθίσματα καθορίζει την ωριμότητα του εγκεφάλου και αυτό εκδηλώνεται με τη συμπεριφορά του παιδιού (φυσιολογική, ιδιόρρυθμη, απροσάρμοστη).

Στο παιδί με εγκεφαλική βλάβη, η επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων έχει διαταραχθεί και επηρεάζεται η καθημερινή λειτουργικότητα του. 

Ο βασικός θεραπευτικό στόχος στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, είναι να δώσουμε στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα και να βοηθήσουμε στο συντονισμό και τον έλεγχο της αισθητηριακής πληροφορίας, για να αναπτύξει πιο οργανωμένη αντίδραση.

Η αξιολόγηση και η θεραπεία επιτυγχάνεται ευχάριστα μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού. Παιδιά με νευρολογικές διαταραχές, περιγεννητικά σύνδρομα, διαταραχές της αισθητηριακής επεξεργασίας, είναι μερικοί από τους μικρούς μας φίλους που φιλοξενούνται καθημερινά στο Παιδιατρικό Τμήμα της Ευεξίας.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Φυσικοθεραπεία

Μέθοδος ΒΟΒΑΤΗ

Μέθοδος PADOVAN

Εργοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Θεραπεία στην πισίνα

Θεραπεία Biofeedback

Δίνει ανατροφοδότηση στον εγκέφαλο με οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, βοηθώντας την επανεκπαίδευση του ασθενή στις δραστηριότητες.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Αποκατάσταση σε περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας

Η εικονική πραγματικότητα είναι μια μορφή αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τον υπολογιστή σε περιβάλλον που εμφανίζονται αντικείμενα και γεγονότα παρόμοια με του πραγματικού κόσμου.

Ο εικονικός κόσμος της θεραπείας αποκατάστασης είναι κατάλληλος για παιδιά.

Προκαλεί ερεθίσματα στον εγκέφαλο που δημιουργούν την ανάγκη να κινήσει το χέρι, το πόδι και τον κορμό. 

Ενεργοποιεί τους μηχανισμούς της καλής νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου και χρησιμοποιείται για την βελτίωση των νοητικών διαταραχών και διαταραχών αντίληψης, διαταραχών της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας, τον συντονισμό των κινήσεων και την ενδυνάμωση των μυών.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι σημαντικά:

 • Η θεραπεία προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε παιδιού ανάλογα με τους στόχους της θεραπείας
 • Δημιουργεί κίνητρα και ενεργοποιεί τη συμμετοχή του
 • Λειτουργεί σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ψυχαγωγικό, παράγοντας ταυτόχρονα θεραπευτικά αποτελέσματα 

Θεραπεία F.E.S

Είναι μια υψηλής τεχνολογίας μέθοδος θεραπείας των νευρολογικών παθήσεων, που χρησιμοποιεί την ηλεκτρική διέγερση των νεύρων και των μυών, με σκοπό την θεραπεία, την λειτουργική αποκατάσταση και την διατήρηση της τροφικότητας των ιστών.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας F.E.S επιτυγχάνουμε με φυσιολογικό τρόπο την βάδιση χωρίς την βοήθεια νάρθηκα και ταυτόχρονα την θεραπεία και την αποκατάσταση με την εκπαίδευση του εγκεφάλου στο σωστό πρότυπο βάδισης.

Θεραπεία TVPS

H διακρανιακή δόνηση σε συνδυασμό με περιφερικό ερεθισμό (Transcranial Vibration and Peripheral Stimulation) είναι μία νευρορρυθμιστική παρέμβαση που επηρεάζει την προσαρμοστική (καλή) νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου. Πρόκειται για μία νέα επαναστατική θεραπεία που ενισχύει και επιταχύνει τα αποτελέσματα της αποκατάστασης σε ασθενείς μετά από εγκεφαλική βλάβη. Στηρίζεται στην ταυτόχρονη εφαρμογή κεντρικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο σε συνδυασμό με περιφερικά ερεθίσματα εν τω βάθει πίεσης στα άκρα.

Η θεραπεία έχει ελάχιστες αντενδείξεις (βηματοδότης, απινιδωτής, ή μεταλλικό εμφύτευμα μέσα στο κρανίο και ελάχιστες και ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα και την καθιστά απόλυτα ασφαλή. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα συνολικά στην εγκεφαλική λειτουργία και ειδικότερα στην ισορροπία, τη βάδιση την κινητική ικανότητα του ασθενή, τις γνωστικές λειτουργίες.

Διενεργείται από ιατρούς και τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται από τις πρώτες συνεδρίες.

Θεραπεία Πόνου

Ανάλογα με την κατάσταση του παιδιού, επιλέγονται οι θεραπείες πόνου: 

 • Θεραπεία trigger points 
 • Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση
 • Ενδομυϊκός ερεθισμός
 • TENS
 • TVPS
 • Θεραπεία Interlink

Διαδικασία εισαγωγής

Η διαδικασία περιλαμβάνει:

 • Εξέταση του ασθενή από Παιδίατρο και ενημέρωση του υπεύθυνου συγγενή
 • Εξέταση από τον υπεύθυνο Ιατρό Αποκατάστασης (Φυσίατρο) για παιδιά και ενημέρωση του υπεύθυνου συγγενή
 • Εργαστηριακές εξετάσεις: αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, εξέταση ούρων. Ηλεκτροκαρδιογράφημα, καταγραφή των ζωτικών σημείων του ασθενή
 • Ενημέρωση από την Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια για τον τρόπο λειτουργίας της Ευεξίας, για τις παροχές του δωματίου και τις ανάγκες του ασθενή
 • Στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία, έχετε τον Προσωπικό σας Σύμβουλο για να λύσει κάθε σας απορία, να απαντήσει στα ερωτήματα σας, να ρυθμίσει τις ανάγκες σας.

Είναι ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας σας με την Ευεξία

Για να αισθάνεστε ασφαλείς

Για την ασφάλεια των ασθενών μας, στην Ευεξία, αποφασίσαμε να λειτουργούν εντός του Κέντρου Αποκατάστασης, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό Εργαστήριο, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με αναπνευστήρες, ιδιόκτητα ασθενοφόρα, Ομάδα Μπλε Συναγερμού για επείγουσα ανάνηψη, Προσωπικούς Συμβούλους για εύκολη επικοινωνία, Τμήμα Βιοχημικής Ισορροπίας καθώς και καινοτόμα Τμήματα Θεραπειών Αποκατάστασης

 • Οι ασθενείς μας παίρνουν το μέγιστο αποτέλεσμα αποκατάστασης, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα
 • Έχουμε εμπειρία στην παιδική αποκατάσταση με νοσηλεία παιδιών από την Ελλάδα καθώς και διεθνείς ασθενείς από διάφορες χώρες από ηλικίες 2 ετών και άνω. Οι υψηλοί δείκτες αποτελεσματικότητας των θεραπειών μας θα σας κάνουν να αισθανθείτε σίγουροι για το αποτέλεσμα
 • Οι υπηρεσίες μας, ιατρικές, νοσηλευτικές, αποκατάστασης, είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με διεθνή πρότυπα για να εξασφαλίζουν;
 • την ασφάλεια της υγείας σας
 • και την αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας

Μετά το εξιτήριο

Η αποκατάσταση της εγκεφαλικής βλάβης δεν ολοκληρώνεται με τη νοσηλεία στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία.

Το εξιτήριο πραγματοποιείται είτε γιατί ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει πλέον ανάγκη τη νοσηλεία – διαμονή, είτε γιατί ο Ασφαλιστικός Φορέας του ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει επιπλέον χρονικό διάστημα.

Ο ασθενής, ωστόσο, επιβάλλεται να συνεχίσει τις θεραπείες αποκατάστασης, με τη σύσταση του θεράποντος Φυσιάτρου, διότι έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να βελτιώνεται για μήνες, ακόμη και για χρόνια.

Ο ρυθμός της βελτίωσης βέβαια μειώνεται.

Για τον λόγο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ σας παρέχει θεραπευτικά προγράμματα Αποκατάστασης, τα οποία ονομάζει «Ημερήσια Νοσηλεία», χωρίς διαμονή. 

Η Ευεξία, αναλαμβάνει να σας διευκολύνει και να σας ετοιμάσει όλη τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να συνεχίσει ο μικρός ασθενής το πρόγραμμα αποκατάστασης του.

Οι θεραπείες αυτές καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Συγγενείς και περιγεννητικές παθήσεις στα παιδιά:

 • εγκεφαλική παράλυση
 • αυτισμός
 • αναπτυξιακές διαταραχές
 • μυϊκές δυστροφίες
 • άλλες νευρολογικές και μυοσκελετικές διαταραχές
Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Σκοπός της Ευεξίας

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία, παρέχονται θεραπείες αποκατάστασης και σε ημερήσια βάση χωρίς διαμονή:

 • Ως θεραπείες αποκατάστασης ημερήσιου νοσηλείου. Περιλαμβάνουν πακέτο θεραπείας φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, biofeedback, υδροθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη
 • Ως ειδική αγωγή (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη)
 • Ως μεμονωμένες θεραπείες

Οι θεραπείες αυτές, στην πλειονότητα τους καλύπτονται από τον Ασφαλιστικό Φορέα του ΕΟΠΥΥ.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητες τους.

Οι υπηρεσίες παιδικής αποκατάστασης χωρίς διαμονή, στο Κέντρο Αποκατάστασης Ευεξία, παρέχονται σε νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Αρχικά, στο παιδί αξιολογείται η λειτουργία των μυών, οι αισθητηριακές λειτουργίες, η κινητικότητα των αρθρώσεων, η νευροκινητική ανάπτυξη, η ισορροπία, η βάδιση, η ομιλία, η επικοινωνία, οι νοητικές λειτουργίες και η συμπεριφορά.

Οι θεραπείες (όπως αναφέρονται αναλυτικά πιο πάνω), έχουν ως κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και της οικογένειας. Οι στόχοι, είναι στόχοι λειτουργικότητας που θέτουμε μαζί με την οικογένεια για το παιδί και αποσκοπούν στη μέγιστη δυνατή ανεξαρτησία του στις καθημερινές δραστηριότητες.

Σε κάθε στάδιο αποκατάστασης, το πλάνο της θεραπείας, περιλαμβάνει πρόγραμμα για την κινητική, νοητική, αντιληπτική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Ενεργήστε Άμεσα

Σημαντικό μήνυμα:
Γονείς, ανάλογα με την ηλικιακή εξέλιξη, όταν διαπιστώνετε ότι το παιδί σας

 • Έχει δυσκολία να κρατήσει το κεφάλι ή τον κορμό του
 • Κουράζεται εύκολα
 • Φαίνεται αδέξιο στις κινήσεις του
 • Περπατά στα δάκτυλα
 • Έχει δυσκολία να κινηθεί
 • Δεν έχει ισορροπία

Μην αργοπορείτε, απευθυνθείτε στον Παιδίατρο σας. Η καθυστέρηση είναι σε βάρος του παιδιού σας.
Οι θεραπείες αποκατάστασης μπορούν να ενεργοποιήσουν τα μεγάλα αποθέματα πλαστικότητας του εγκεφάλου στην παιδική ηλικία και να παράγουν αποτελέσματα.

Μαζί θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το μέλλον του παιδιού σας

Μαζί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του.

Στην Ευεξία, μετά το εξιτήριο είμαστε δίπλα σας. Λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού από ιατρικές ειδικότητες που χρειάζεστε, για παρακολούθηση και συμβουλές ώστε να είστε υγιείς.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη