evexia

Χρήστης αμαξιδίου

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου ή άλλων βοηθητικών συσκευών.

Στo κέντρο αποκατάστασης Ευεξία πιστεύουμε ότι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθούν οι λοιμώξεις είναι η σωστή εφαρμογή των κανόνων για την υγιεινή των χεριών. Καθημερινά δίνουμε έμφαση στη σημασία της βελτίωσης της υγιεινής των χεριών τόσο στους χώρους υγειονομικής φροντίδας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από μας. Παράλληλα ενημερώνουμε τους ασθενείς μας για τη σημασία της υγιεινής των χεριών και πώς να καθαρίζουν τα χέρια τους, στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο.

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου

-Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες βασικές οδηγίες για τους ανθρώπους που ζουν με παραπληγία ή τετραπληγία προκειμένου να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορονοϊό και να προστατευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρήστες αμαξιδίου

Χρήστες αμαξιδίου

• Πλένετε τα χέρια σας συχνά και όποτε εισέρχεστε στο σπίτι σας.

Αφαιρέστε πρώτα τα γάντια, καθαρίστε τα γάντια σας με όποιο μη βλαπτικό προϊόν καθαρισμού είναι διαθέσιμο.

Χρήστες αμαξιδίου, υγιεινή χεριών

• Αφού πλύνετε τα χέρια σας, προσέξτε να μην αγγίξετε τα ελαστικά σας, εάν πρέπει
να μεταφερθείτε, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χαρτιά ή πανιά για να καλύψετε τα ελαστικά σας.

• Καθαρίστε και τις στεφάνες προώθησης, καθώς τις αγγίζετε συνεχώς… οτιδήποτε είναι επάνω στις στεφάνες είναι πολύ πιθανό να φτάσει στα χέρια σας.

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου

• Καθαρίστε τις λαβές των φρένων σας, τις χειρολαβές ώθησης και οποιαδήποτε άλλα μέρη του αναπηρικού αμαξιδίου που κάποιος αγγίζει με τα χέρια του.

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου

• Καθαρίστε τα ελαστικά τακτικά και προσπαθήστε να αποφύγετε την επαφή μεταξύ των χεριών και των ελαστικών όταν προωθείτε το αμαξίδιό σας.

Χρήστες ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων

• Πλένετε τα χέρια σας συχνά και όποτε εισέρχεστε στο σπίτι σας.

• Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας μόνοι σας, καλέστε κάποιον να σας βοηθήσει να τα καθαρίσετε με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό.

• Καθαρίστε το χειριστήριό σας (joystick) και οποιοδήποτε άλλο χειριστήριο (προσέχοντας να μη βλάψετε τα ηλεκτρονικά).

• Καθαρίστε τα υποβραχιόνια, το δίσκο και τα άλλα μέρη του αναπηρικού αμαξιδίου που αγγίζουν τα χέρια σας.

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου

Χρήστες βοηθητικών συσκευών

• Καθαρίστε όλα τα μέρη κάθε νάρθηκα, κηδεμόνα, συσκευής προσέγγισης αντικειμένων, ή οποιαδήποτε άλλη βοηθητική συσκευή που αγγίζετε με τα χέρια σας.

Ευεξία Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη

• Καθαρίστε τις λαβές σε βακτηρίες/μπαστούνια ή πατερίτσες.

• Καθαρίστε τις χειρολαβές και τα φρένα και οποιουδήποτε άλλο μέρους που αγγίζετε (όπως ένας αποθηκευτικός χώρος) στον περιπατητήρα («Πι») ή το rollator σας.

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου

Χρησιμοποιώντας το στόμα σας

• Εάν έχετε περιορισμένη λειτουργία στα χέρια, μπορείτε συνήθως να χρησιμοποιήσετε το στόμα σας για να πιάσετε και να κρατήσετε διάφορα αντικείμενα. Παρόλο που μπορεί να είναι πιο δύσκολο, είναι καλή ιδέα να βρείτε άλλες στρατηγικές (συμπεριλαμβανομένου του να ζητήσετε βοήθεια, αν χρειαστεί), ώστε να αποφύγετε τη χρήση του στόματός σας, ΕΙΔΙΚΑ εάν πρέπει να βάλετε στο στόμα οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να έχει αγγίξει κάποιος άλλος.

Υγιεινή χεριών για χρήστες αμαξιδίου

Αυτά τα μέτρα μπορεί να φαίνονται δύσκολα και χρονοβόρα, αλλά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κατά τη διάρκεια της παρούσης κατάστασης έκτακτης ανάγκης καθώς η λήψη όλων των δυνατών μέτρων συμβάλλουν στην προστασία του εαυτού σας και σας βοηθούν να μείνετε υγιείς.

Κέντρο Αποκατάστασης Θεσσαλονίκη,

Ευεξία 2020